10 vragen die kinderen mij stelden

10 vragen die kinderen aan mij hebben gesteld, die de ouders/verzorgers mij niet durven te stellen (& de antwoorden)

1) Waar heb je dit gekocht?

Dat is een vraag wanneer een kind iets ontdekt, wat wel de aandacht trekt.
Ik zal eerlijk toegeven, de Action is blij met mij. Ook knutsel ik wel eens wat zelf in elkaar.

2) Denk jij ook in plaatjes?

Voordat ik in aanraking kwam met reflexintegratie dacht ik eigenlijk alles in plaatjes en filmpjes. Ik was echt een beelddenker. Dit is in de loop der tijd veranderd.
Mijn linker- en rechterhersenhelft bleken nog niet zo goed met elkaar samen te werken. Dat kwam omdat ik nooit goed had gekropen, en juist het niet kruipen zorgde er voor dat de Asymmetrische Tonische Nekreflex (ATNR) nog vol aanwezig was!
Dus moest ik hard oefenen (en ja, ook thuis kruipen) om er voor te zorgen dat deze reflex doorgroeide in mijn lijf. Toen deze reflex eenmaal weg was gewerkt, merkte ik dat ik niet zo vaak meer in beelden dacht dan voorheen. Langzaam is dat verdwenen, hoewel ik leuke dingen zo als een film voor mij kan halen, dus ik kan het nog wel ;)

3) Welk dier is jouw lievelingsdier?
Voordat ik een eigen praktijkruimte had, werkte ik vanuit huis. En dan werd het al snel voor iedereen duidelijk. Apen!! 
Vooral chimpansees vind ik erg leuk!

4) Waarom staat die paarse tafel daar?

Dat is de massagetafel. Daar gaan we straks gekke dingen op doen. Dan ga jij liggen en pak ik bijvoorbeeld jouw been of voet of iets anders.
Het kan ook zijn dat je er als een hondje op moet gaan zitten en dan iets mafs moet gaan doen. Die paarse tafel is dus heel belangrijk om er voor te zorgen dat wij samen de opdrachten kunnen gaan doen.

5) Hoeveel kinderen heb jij?

Tja daar kan ik kort over zijn. Geen. 
En vaak krijg ik dan de vraag, maar waaaaarom (ook echt met die lange aaa) dan niet? En dan zeg ik dat ik nog geen leuke man heb ontmoet. Dan knikken de meeste kinderen wel en gaan we weer over naar de orde van de dag.

6) Waarom moet ik als een zombie gaan staan?

Bij een bepaalde test moeten kinderen inderdaad met de armen vooruit gaan staan, en het maakt niet uit welke leeftijd kind er dan voor mij staat, iedereen noemt zich dan een zombie.
Dit is een klein onderdeel om de eerder genoemde ATNR te testen. Ik kan o.a. met deze test zien of de reflex nog aanwezig is ja of te nee.

7) Ga je nou weer op vakantie naar Portugal, waarom?

Tja, de laatste tijd ga ik naar Portugal om even bij te tanken. Ik vind het een heerlijk land, met lieve mensen, lekker eten en er is iedere keer wat nieuws om te zien en te beleven. En het is een groot land, dus ik heb nog lang niet alles gezien.

8) Waarom hangt dat balletje aan het plafond?

In de praktijk hangt een tennisbal aan een koord, tja, dat trekt uiteraard de aandacht. Deze is om ooggymnastiek te doen.

9) Wat is jouw lievelingseten?

Altijd lastig deze vraag, veel vind ik lekker. Ik vind alleen kaas, haring, witlof en taugé niet lekker.

10) Hoeveel moet mama/papa betalen?
Kinderen zijn nieuwsgierig en tijdens de PINbetaling probeer ik de kinderen wel wat af te leiden.
Ik zeg dan altijd dat het niet uitmaakt wat papa/mama moet betalen, omdat zij nog veeeeeeel meer waard zijn. 

Je merkt het, kinderen zijn nieuwsgierig, naar mij, naar wat ik met hen ga doen, waarom bepaalde dingen nodig zijn.
En dat is niet erg!
Wanneer kinderen mij juist dit soort vragen stellen, merk ik dat zij zich vertrouwd voelen. Dat zij dit durven te vragen is soms al heel wat. Het stressniveau is gedaald en dan kunnen wij verder, verder in het proces om een kind weer lekker in de vel te laten voelen.

Enne je ziet het, geen vraag is gek (hooguit de antwoorden)
Fijn weekend!

Marlies

Reactie schrijven

Commentaren: 0